joi, 9 septembrie 2010

Cum fac smecherii bani in Galati

În anul 2006 se puneau bazele la Galaţi a unui muzeu al satului, care se dorea a fi un muzeu al satului moldovean. CJ-ul a accesat o finanţare de 300.000 de euro în cadrul programul PHARE de Vecinătate între România şi Republica Moldova. La această sumă s-a adăugat şi contribuţia Consiliului Judeţului, de 39.000 euro.
O sumă frumuşică, ce a atras imediat atenţia şmecherilor din Galaţi .Astfel că au început să se cheltuie banii într-un mod cel puţin ciudat.Adevărul de Galaţi ne spune că cea mai ciudată investiţie este o căruţă folosită ca exponat la Muzeul Satului, cumpărată cu 10.200 de lei. Un astfel de atelaj nu are voie însă să depăşească 1.000 de lei , preţul cu care vând ţăranii de prin satele judeţului.
Tot în articolul din Adevărul , se mai spune şi despre alte cheltuieli , de data asta pentru lucrări care nu s-au mai executat : 68.000 lei pe drumul de acces către muzeu şi pe aleile din interiorul sau. Pentru banii ăştia s-a aruncat ceva pietriş şi piatră mică pe alei, în timp ce drumul de acces a rămas din pământ bătătorit.
S-au mai cheltuit bani şi pentru calculatoare performante, care nu au mai apărut .
Când jurnaliştii s-au adresat Departamentului de comunicare al CJ , răspunsul a fost că toate cheltuielile s-au făcut în urmă unor licitaţii .Însă răspunsul nu prea stă în picioare atât timp cât la licitaţie nu a fost prezentă decât o singură firmă: SC Comtiem srl .
E foarte uşor să ne dăm seamă că banii au fost băgaţi în buzunar de unii băieţi , care fac parte din clica PSD-ista . Nu uitaţi că cel care a coordonat lucrările a fost Chebac, , actualul preşedinte al CJ Galaţi .
Vom continua să fim furaţi , dacă nu vom lua atitudine, şi nu vom începe să le arătăm băţul acestor oameni care ne sfidează . Principala noastră armă este votul, însă ştim cu toţi că Galaţiul se va desprinde cu greu de PSD . Totuşi e bine să deschidem ochii galatenilor, că poate dă norocul peste noi şi scăpam de aceşti hoţi .Din păcate , celelalte partide nu vin cu o alternativă care să ne ofere speranţe .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu