marți, 31 august 2010

Damen Galati din nou in somaj tehnic

De la 1 septembrie, 50 de navalişti gălăţeni vor fi trimişi acasă,  în şomaj tehnic, deoarece societatea româno-olandeză trece printr-un deficit major de comenzi. Măsura va fi extinsă până la finalul anului, pe serii de angajaţi. 

 Asta nu e o super noutate, având în vedere că tot anul  navaliştii au fost chinuiţi de olandezi fie cu trimiterea de tot acasă fie cu trimiterea în şomaj tehnic.Brusc românii nu mai sunt buni, de când Damen a cumpărat şantierele din China, Vietnam şi Qatar .
 Ca de obicei liderul de sindicat e blând şi cuminte . Nu a comentat nimic atunci când atât de mulţi oameni au fost daţi afară , aşa că de ce ar spune ceva acum. Apropos, cică sindicatul ia nişte bani şi de la oamenii care nu sunt membri de sindicat că aşa cică e legea .
"Somajul tehnic a fost aplicat mereu în unitatea noastră pe parcursul acestui an. Motivul este dat de lipsa comenzilor cu care se confruntă şantierul naval. Nu este o măsură nouă", a declarat Gheorghe Valentin, liderul de sindicat de pe platforma navală.
 Mi se pare mie sau acest om vorbeşte ca şi cum ar face parte din conducerea Damen ?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu