vineri, 3 septembrie 2010

Colegiul National Alexandru Ioan Cuza in pericol de a fi evacuat

Nebunia retrocedărilor loveşte Galaţiul.După ce Primăria trebuie să îşi caute un nou sediu , se pare că acelaşi lucru va păţi şi Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza" . Clădirea trebuia retrocedata de ceva timp, însă până acum Primăria a plătit proprietarilor 23.900 de lei pe luna drept chirie . Însă , proprietarii ar cam vrea să vândă imobilul pe suma de 1,5 milioane euro . Apropos , proprietara clădirii este Fundaţia „Caritatea", care nu prea vrea să facă precum îi este numele .
Directorul general executiv al Fundaţiei, Samuel Izsak, declară: „Contractul existent a fost prelungit până la 31 decembrie 2010 pentru a permite Primăriei să se gândească dacă vrea sau nu să cumpere imobilul. Nu excludem însă nici posibilitatea continuării colaborării şi în regim de chirie”.
Până la urmă , din acest joc, cei mai pierduţi sunt elevii care nu ştiu sigur unde vor învăţa în anul care vine .Inspectoratul Judeţean a început să caute soluţii însă nu cred că ceea ce au găsit e tocmai în regulă.
„Stim că Fundaţia Caritatea a prelungit contractul până la 31 decembrie, dar nu este exclus că la acea dată să aibă şi o ofertă de cumpărare venită din partea altui client. În acel moment, noi trebuie să plecăm din acel imobil. Prima opţiune este în acest moment Şcoală 8, din Ţiglină I" spune inspectorul şcolar general Dorulet Resmeriţă.
Să fie clar, un liceu e foarte greu să activeze în clădirea unei şcoli generale, dotările necesare fiind diferite , şi în plus un liceu are nevoie de mult mai mult spaţiu . Şi ce se va întâmpla cu elevii de la şcoală generală? Vor învăţa în ture? E necesar că autorităţile locale să o lase mai moale cu tot felul de cheltuieli aiurea, şi să se ocupe de acest caz care ne face de ruşine oraşul. Cred că ar trebui costruit un nou sediu pentru acest liceu, şi panaa atunci să rămână elevii în actualul sediu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu